Camasa de Mehedinti cu ingradea

La inceput a fost ia….

Am vazut-o si m-am indragostit pe loc, in cateva minute deja imi imaginam cu ce o voi asorta, ce culori se vor regasi in tinuta si ce poveste am sa creionez in jurul ei. Marea,casele pescarilor din Golful Olimpului si povestile lor mi-au fost sursa de inspiratie pentru sedinta foto.Intr-un sfarsit de toamna la apus, in valuri cu perle si nisip,este absolut divin sa-i privesti venind pe inserat cu barcile incarcate de peste si cum isi pregatesc plasele pentru zorii de a doua zi.Mai intind cate un navod si desenand pe sfori noduri pescaresti. iti povestesc legende si intamplari din largul marii. In peisajul acesta, zambind ma tot intrebau detalii despre ie, detalii pe care vi le aduc si voua:

Camasa cu ingradea este din zona Mehedintiului confectionata din panza de casa, cusuta cu bumbac grena in motivul vartelnita simbolizand energie datatoare de viata, succesiunea celor patru anotimpuri si eternitatea. Pe cretul de la gat se gasesc motivele: rombul reprezentand fertilitatea si X-ul care reprezinta legaturile de familie.Iese din anonimat din pricina coloanei  cusute pe spate ,specifica Banatului si bineinteles a manecilor ample ce dau dovada de avutie si fala.

La sfarsitul zilei, mi-am dat seama cat  de mult conteaza sa gasesti piesele potrivite pentru a crea tinute in jurul acestor camasi unice pline de personalitate.Iile pe care le iubim atat de mult,comori,marturii peste timp….fote,catrinte,surte,oprege aduse in contemporan… de aici incepe povestea, dintr-o barca ce va strabate mari si tari in cautarea comorilor pierdute.

Port : Camasa @ Licuriciu de Teleorman/Top si Pantaloni @Stradivarius

Photo Credit:Ileana Radulescu.Photography

Make-up:Valentina Bucur

Accesorii: Colectia de Margele

ie-mehedinti2 ie-mehedinti ie-mehedinti15

38-2ie-mehedinti9 ie-mehedinti8 ie-mehedinti6 ie-mehedinti5 ie-mehedinti4 ie-mehedinti3 ie-mehedinti22 ie-mehedinti21 ie-mehedinti12 ie-mehedinti11 ie-mehedinti10 ie-mehedinti23

59

 

No Comments Yet.

Leave a Reply

You must be Logged in to post a comment.