Intalnire Domnite cu altite

10:30 A.M….prin foisorul portii Palatului Brancovenesc din Mogosoaia, isi fac treptat aparitia doamne si domnisoare gatite in adevarate opere de arta cusute de ai nostrii stramosi. Gradina din fata palatului incepe usor sa infloreasca, prin verdele ei flori romanesti se ivesc, toate unice si rare.

Priviri si zambete cu subinteles se zareau la tot pasul, intre noi cele ce stiam de valoarea purtata pe trupuri si din partea vizitatorilor curiosi de actiunea ce se petrecea pe alei. Mandrele Domnite cu altite si-au dorit sa creeze pe langa un eveniment de socializare, o ocazie de expunere a maiestuoaselor costume si o constanta in a le purta. Astazi am cunoscut multi oameni frumosi, iar bucuria cu care doamnele isi descriau costumele, completa perfect povestiile iilor,fotelor, betelor sau a valnicelor.

Printre zambete si povestiri, aventuri si descoperiri, un chip gingas de copil iesea in evidenta. Cuminte pe scaunul ei,Ruxandra este exemplul cel mai concret al omului indragostit de traditii si frumos, mandria i se citea in ochii ei mari iar pe langa toate acestea, lasa sa se vada ca avem cui sa transmitem mai departe tot ceea ce ne reprezinta ca neam. Pana la urma despre asta este vorba…de a transmite, iar pe acesta ocazie nu puteam decat sa aplaudam decizia Dianei Ilisei si sa asteptam cu nerabdare urmatoarea intalnire.

Photo Credit: Ileana Radulescu.Photography

costum-popular1

 costum-popular-6\

costum-popular11-2costum-popular-5

costum-popular4

costum-popular

costum-popular13-1

costum-popular11-1

costum-popular8-2

costum-popular8-1

img_3522 img_3529

No Comments Yet.

Leave a Reply

You must be Logged in to post a comment.