Un haiduc din Teleorman

d

,,Lele verde trei migdale

Sui la deal cobor la vale

Cu camsa alba floare

Cusuta de-o fata mare

Cu margea la cheutoare

Cu satin la coltisoare’’

Photo Credit: Ileana Radulescu.Photography

camasa-teleorman2

Daca tatalui meu ii sunt vii in imaginatie, horele si mandrele din sat, eu imi reamintesc cu drag de unchiul cu spirit de haiduc. Nu putine sunt povestile despre el, ca umbra in camasa alba si chimir la mijloc, cu mustata neagra si parul dat pe spate. ,,Seara, cu pusca in spate, iesea calare pe murgul lui luand drumul padurilor.Pasionat de vanatoare, ogarii ii tineau permanent companie, aceasta fiind si imaginea care a dainuit peste ani: un barbat inalt, ce cutreiera dealurile calare insotit de caini''.

camasa-teleorman1

 Spirit liber si indragostit de vremurile de alta data, a impresionat intotdeauna prin prezenta sa. Zambetele furate de la domnitele din sat au starnit numeroase povesti, chiar si la anii batranetii.

camasa-teleorman2

Cum comunismul a luat totul la un moment dat, inclusiv ''rostul'' unora pe pamant, fiecare a incercat sa-si pastreze o mica farama din tot ceea ce au insemnat ei. Ciudat sau nu, el s-a regasit in cresterea dihorilor pe care ii folosea la prinderea rozatoarelor din curtea lui sau a vecinilor. Probabil, un mod in care vanatoarea era totusi prezenta in viata lui dar la un alt nivel. Cu toate acestea, niciodata nu si-a pierdut farmecul, camasile ii erau intotdeauna albe si apretate, brodate cu satin la coltisoare si prinse la mijloc cu chimir. Camasa de Teleorman in care pozez, i-a apartinut si in memoria lui am vrut sa o pozez avand langa mine tot ce i-a fost drag: satul, caii si mai ales dihorii.

camasa-teleorman

camasa-teleorman3

camasa-teleorman3

Multumesc partenerilor mei de shooting Kinchi, Stelea si caprele!:)

No Comments Yet.

Leave a Reply

You must be Logged in to post a comment.