Despre noi

logo cu motto‘Pe-un picior de plai, pe-o gură de rai…‘ așa începe și povestea noastră, Etnotique, situată undeva în spațiul Carpato-Danubiano-Pontic.
Binecuvântate de Dumnezeu, plaiurile românești poartă mai departe spiritul străbun și noi, odată cu el, purtăm tradiția mai departe!
Nunți cu specific românesc, team building-uri, petreceri sau pur și simplu excursii de dragul meleagurilor noastre, vă stăm la dispoziție cu o gamă foarte largă de oferte care vă vor satisface pofta de tradițional românesc, sau, netradițional, ceva ce numai cu gândul îndrăzniți să gândiți!

Suntem o echipă de profesioniști, formată din organizatori de evenimente cu experiență în domeniu de peste 5 ani, agenți de turism, tour-operatori, muzeografi, ansambluri populare, toți având în comun următorul lucru: iubirea de tradiție populară românească.
Veșnicia s-a născut la sat și vrem ca asta să dăinuiască prin tradiții și obiceiuri nedenaturate de trecerea timpului sau de urbanizare.
Datorită cunoștintelor noastre în domeniu și a documentării continue despre portul, tradițiile și obiceiurile fiecărei zone, putem să garantăm că petrecerea voastră va fi unică și 100% autentic românească.

  Proiectul cultural Etnotique, început în 2015, este o ramură voluntară a agenției de publicitate cu același nume.
Pornit din dragostea pentru costumul popular și folclor, inițiatoarele proiectului Alexandra Negrilă si Ileana Rădulescu și-au dorit să ofere vizibilitate și promovarea necesară costumelor populare de sec XIX si XX în recentele mișcări ale globalizării. Plecând de la considerentul că piesele de costum iși pierd apartenența datorită revenirii lor în atenția marilor designeri, inițiatoarele proiectului și-au dorit să pună într-o altă lumină ansamblurile vestimentare din mai multe zone etnografice ale țării.

   Astfel, colaborând cu mai multe instituții muzeale : Muzeul Județean Olt, Muzeul Țării Beiușului, Muzeul Viticulturii și Pomiculturii Golești, Muzeul de Istorie Locală și Etnografie Brad, Muzeul Județean Teleorman etc. dar și colecții private: Patricia Toma, Colecția etnografică Gabriel Boriceanu, Colecția Etnografică Marius Matei, Colecția Etnografică Emilian Madoșa, Colecția Etnografică Sebastian Paic, Colecția Etnografică Ligia Alexandra Bodea, Colecția Etnografică Ionel Tudoran, Colecția Etnografică Paul Torac, Colecția Etnografică Filomena Burcușel etc, plus costume găsite în cercetăriile de teren la diverși locuitori ai satelor, au reușit până în momentul actual să pozeze și să indexeze în mediul online www.etnotique.ro secțiunea Blog Cultural peste 250 costume din majoritatea zonelor și subzonelor etnografice.

   Demersurile de cercetare, ansamblare și documentare ale Alexandrei Negrilă sunt completate de fotografa Ileana Rădulescu prin imaginiile ce evidențiează costumele și detaliile acestora.
Treptat, proiectul își propune să devină un reper în marketingul cultural și o sursă valoroasă de informații privind costumele românești din țara noastră.

De ce sa ne alegeti?

  • Pentru că avem peste 120 de nunți organizate.
  • Pentru că lucrăm cu cei mai buni furnizori.

[hr]

  • Pentru că iubim portul și tradițiile românești.
  • Pentru că descoperim cele mai frumoase locuri.

[hr]

  • Pentru că reîmprospătăm tradițiile.
  • Pentru că ne place această muncă.

 


 

 

 

Echipa Etnotique

 

 

 

Alexandra-Negrila_2
Alexandra Negrilă
Project Manager
___________________
Gabriel-Boriceanu_2
Gabriel Boriceanu
Colectionar de port popular
___________________
sorin-ilea
Horatiu Silviu Ilea
Istoric de arta
___________________
Ileana-Radulescu_2
Ileana Rădulescu
Fashion Photographer
___________________
alex-claudia-i-tefan
Alex, Claudia și Ștefan
Tour Guide’s Team
___________________

Parteneri

 

Lasă un răspuns

error: Content is protected !!